Cursusverkoop alle jaren (behalve 1ste bach)

Hier krijgen jullie alle informatie omtrent de cursusverkoop van het eerste semester! Zoals elk jaar zal de cursusverkoop (per jaar) doorgaan in onze Permanentie op -1B3 op het UZ Gent. De link voor de bestelling van de cursussen staat in jullie jaargroepen op Facebook.

Wat nu als ik de bestelperiode gemist heb? Geen nood! Er zal ook een tweede bestelmoment aangekondigd worden in jullie jaargroepen. En indien nodig zelfs een derde bestelmoment.

Hoe weet ik dat mijn bestelling is doorgekomen? Een bestelling wordt altijd bevestigd met een mail. Heb je deze mail niet ontvangen op je persoonlijk mailadres en ook niet op je Ugent mailadres? Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen (cursus@vgk.be). Wij laten je weten of de bestelling gelukt is. Zonder mail of bevestiging van ons kunnen wij je geen cursussen meegeven op de dag van de verkoop!!

Zal er een bankcontact aanwezig zijn? Ja die zal er zeker zijn! MAAR enkel op de verkoopmomenten aangegeven voor je jaar. Als je later dan de aangewezen datum achter je cursussen komt kunnen wij niet meer garanderen dat je met bankcontact kan betalen.

Wat als ik niet op het vermelde verkoopmoment achter mijn cursus kan komen? Dit is ook zeker geen probleem. Vanaf donderdag 26/09 tot en met vrijdag 04/10 zal er elke dag een team in de Perma aanwezig zijn om je je cursus te bezorgen. Check de uren onderaan deze uitleg. (Vergeet niet dat er op deze extra verkoopmomenten niet altijd een bankcontact aanwezig zal zijn.) Kom je pas na de tweede week achter je cursus? Dan zal dit enkel op afspraak kunnen door een mailtje naar cursus@vgk.be te sturen.

2de bachelor

Dinsdag 24/09 : Cursusverkoop 14u – 16u

Te verkrijgen cursussen:

 • Cardiovasculair stelsel, ademhaling, nier en urinewegen:
  Dit is het blokboek van Cardio bestaande uit de onderdelen: Fysiologie van het hart, Fysiologie van de long, Fysiologie van de nier, Biochemie, Radio-anatomie en Histologie van hart, long en nier. De cursus is in zwart-wit en NIET recto verso gedrukt. Het deel van Histo zijn slides (4dia’s/pagina).370 p.
  Ledenprijs: 11 euro
  Niet-ledenprijs : 13 euro

3de bachelor

Maandag 23/09 : Cursusverkoop 11u30 – 13u30

Te verkrijgen cursussen:

 • Diagnostische en Therapeutische methodieken: Blokboek:
  Het blokboek is in zwart-wit en NIET recto verso gedrukt. Het blokboek bevat een uitgeschreven tekst, enkel het onderdeel CHIRURGIE (35 p.) bestaat uit slides (6 dia’s/pagina, rechtopstaand). 289 p.
  Ledenprijs: 9 euro
  Niet-ledenprijs: 11 euro
 • Diagnostische en Therapeutische methodieken: slides:
  Deze slides bevatten een VERSCHILLENDE inhoud als het blokboek. Ze bestaan uit de onderdelen: Echografie, CT-scan, Radiografie en Radioscopie, MR, Angiografie en Contraststoffen. De cursus is zwart-wit en NIET recto verso en bestaat uit 6 dia’s/pagina, rechtopstaand. 128 p.
  Ledenprijs: 4 euro
  Niet-ledenprijs: 5 euro
 • Histologie: het geslachtsstelsel:
  Dit is enkel de uitgeschreven tekst van histologie en bevat dus GEEN afbeeldingen. De slides worden online geplaatst door de prof. Het maakt deel uit van het vak “Ontwikkeling, voortplanting en verloskunde”. Het blokboek is zwart-wit en NIET recto verso gedrukt. 30 p.
  Ledenprijs: 1 euro
  Niet-ledenprijs: 2 euro
 • Infectie en Afweer:
  Dit blokboek is een uitgeschreven tekst met illustratieve afbeeldingen. Het bestaat uit een Deel 1, Deel 2 en Syndromale lessen. De cursus is in zwart-wit en NIET recto verso gedrukt. De cursus bevat GEEN slides. 555 p.
  Ledenprijs: 16 euro
  Niet-ledenprijs: 20 euro
 • P-lijn Tutorials:
  Dit is een kleine bundel waarin reeds alle tutorials van komend academiejaar gebundeld zijn. De cursus is in zwart-wit en NIET recto verso gedrukt. 10 p.
  Ledenprijs: 0,50 euro
  Niet-ledenprijs: 1 euro

1ste master

Woensdag 25/09 : Cursusverkoop 11u – 13u

Te verkrijgen cursussen:

 • Pneumologie en Hematologie Blokboek:
  Dit blokboek is onderdeel van het vak “Problemen van hart, longen, bloedvaten, bloedvormende organen en nieren”. Het blokboek bestaat uit een uitgeschreven tekst met illustratieve afbeelding. Voor de andere onderdelen van dit vak (nefrologie en hart/bloedvaten) is er geen blokboek beschikbaar. De cursus is zwart-wit en NIET recto verso gedrukt. De cursus bevat geen slides! 343 p.
  Ledenprijs: 10 euro
  Niet-ledenprijs: 12 euro
 • Radiologie: Ademhaling, Cardiovasculair stelsel en Nieren:
  Dit blokboek bevat een uitgeschreven (doorlopende) tekst waarin illustraties vanuit de medische beeldvorming werden geïncorporeerd. De cursus is zwart-wit en NIET recto verso gedrukt. De cursus bevat tevens geen slides! 192 p.
  Ledenprijs: 6 euro
  Niet-ledenprijs: 7 euro
 • Boekje “Brieven aan jonge artsen”:
  Dit boekje wordt jullie meegegeven bij het ophalen van jullie cursussen. Het boekje geeft een kijk op de verschillende toekomstperspectieven na een opleiding Geneeskunde. Het boekje zal vanaf dit jaar telkens aan de 1ste master studenten meegegeven worden, ter voorbereiding op de komende stagejaren.
  Ledenprijs: GRATIS
  Niet-ledenprijs: GRATIS

2de master

Dinsdag 24/09 : Cursusverkoop 11u30 – 13u30

Uitleg cursussen volgt nog.

Extra cursusverkopen:

Donderdag 26/09 – 11u30 tot 13u30
Vrijdag 27/09 – 13u tot 15u
Maandag 30/09 – 11u30 tot 13u30
Dinsdag 01/10 – 12u tot 14u
Woensdag 02/10 – 12u30 tot 14u30
Donderdag 03/10 – 12u30 tot 14u30
Vrijdag 04/10 – 12u30 tot 14u30

Wij zijn klaar voor het nieuwe jaar, hopelijk jullie ook!
Dikke knuffels en kussen

Nerea Fordel en Manou Delanghe
Cursus VGK 2019-2020Cursusverkoop 1ste Bachelor

Beste 1ste bachers

Het academiejaar 2019-2020 staat weer voor de deur en dat brengt veel nieuwe vragen met zich mee voor jullie. Waar vindt ik mijn studiemateriaal? Wanneer kan ik dit verkrijgen? Wat heb ik allemaal nodig om te starten aan de studie Geneeskunde? Op al deze vragen proberen wij een antwoord te bieden.
Om te beginnen worden jullie allemaal welkom geheten aan onze faculteit op de introductiedagen. Deze gaan door op donderdag 19/09 en vrijdag 20/09.

Donderdag 19/09 staat in het teken van elkaar en de faculteit te leren kennen. Onder leiding van het Praesidium van het VGK worden jullie rondgeleid op het UZ Gent en ook naar de belangrijkste Gentse trekpleisters. Jullie krijgen tevens een uitleg van enkele belangrijke mensen in onze opleiding over het reilen en zeilen van een Geneeskunde student. Donderdag zal er een stop zijn op het traject voor het aanmaken van jullie lidkaarten. Met deze lidkaarten van het VGK krijgen jullie korting op de aankoop van cursussen en handboeken (later meer over het verschil tussen deze twee). Tevens krijg je hiermee korting op tickets voor fuiven, het galabal der Geneeskunde, medisch materiaal en bij onze talrijke sponsors, die te vinden zijn op onze site. Moest het niet lukken om donderdag een lidkaart te verkrijgen, vrees niet! Ook vrijdag tijdens de cursusverkoop en tijdens week 1 en 2 van het academiejaar zullen er lidkaarten te verkrijgen zijn in onze Permanentie.

Vrijdag 20/09 staat in het teken van de cursusverkoop. Vanaf 11u tot 15u zijn jullie welkom in het UZ Gent gebouw B3 verdieping -1 in onze Permanentie (aka de Perma). Een beetje gezellig aanschuiven met je nieuwe collega dokters in spe om dan gezellig iets te gaan eten aan de foodtrucks die aanwezig zullen zijn op het UZ tijdens de verkoop. Als je niet aanwezig kan zijn op deze gezellige bijeenkomst kan je je cursussen komen ophalen gedurende het verloop van week 1 en 2 op verkoopmomenten die zullen meegedeeld worden via de facebookpagina van jullie jaar.
Cursussen van 1ste bach dienen niet op voorhand besteld te worden via een link (dit zal wel zo zijn in het 2de semester). Handboeken wel!! (zie uitleg verder).

Dinsdag 24/09 zet je best in je agenda want je handboeken krijg je dan mee naar huis. Wat is nu het verschil tussen handboeken en cursussen? Wel, een cursus is een geschreven tekst of slides die door een prof aan ons bezorgd worden. Wij zorgen dan dat ze afgedrukt worden bij drukker Topcopy en bij jullie terecht komen via een verkoop in onze Permanentie. Het zijn dus basically losse blaadjes die nog in een map dienen gestoken te worden. Handboeken zijn ingebonden teksten die de prof aan de boekenhandel Acco levert en die afgehaald kunnen worden door jullie in de winkel.
De handboeken van Acco kunnen met grote kortingen aangekocht worden met de VGK lidkaart. Belangrijk dus is dat jullie jullie lidkaart al meehebben bij het ophalen van de handboeken!! Geen lidkaart is geen korting!
De handboeken kunnen besteld worden via een link die zal verschijnen op maandag 16/09 op de VGK site. Na het plaatsen van een bestelling kunnen deze opgehaald worden op 24/09 (uur volgt nog) in Boekenhandel Acco (Sint-Kwintensberg 87, 9000 Gent).

Enkele vraagjes die jullie zouden kunnen hebben:

Hoe weet ik welke cursussen/handboeken ik moet aankopen?
Voor deze vraag verwijzen we je naar de SWOP-boekenlijst. Deze lijst kan je bereiken via de VGK site en dan doorklikken naar het onderdeel SWOP. Deze lijst toont een ranking van A, B en C boeken, waarbij A boeken noodzakelijk zijn, B boeken extra hulp en informatie kunnen bieden en C boeken extra verdiepend zijn en eigenlijk niet nodig.

Wat als ik de lidkaarten/cursus/handboekenverkoop mis?
Geen probleem!! Zoals eerder vermeld zullen er nog verkoopmomenten in de eerste twee weken worden aangekondigd via de facebookpagina “geneeskunde ugent 2019-2025”.

Wat is het Acco aandeel?
Als je eens een op de site surft kom je dit zogenaamde “Acco aandeel” tegen. Deze extra korting (bovenop de VGK lid-korting) kan van pas komen bij het aankopen van dure handboeken. Zeker geen verplichting tot aankoop, maar wel eens het bekijken (en berekenen) waard als je een dure rekening wilt verzachten. Het acco aandeel kan online besteld worden (dit bespaart je tijd aangezien het wel wat papierwerk is als je het ter plaatse doet). Vergeet dan zeker niet de betalingsbevestiging met barcode af te printen en mee te nemen naar de verkoop. Deze barcode krijg je als bijlage bij de bevestigingsmail.

Wat nu met medisch materiaal?
Vooraleer je allemaal zaken online begint te bestellen omdat je zo excited bent dat je eindelijk door dat ingangsexamen bent en dokter gaat worden, lees dit eens op je gemak. Medisch materiaal heb je nog niet nodig in je 1ste semester van 1ste bachelor. Wacht geduldig tot november want dan start de officiële VGK medisch materiaal verkoop. In november zal je via een link alle zaken kunnen bestellen die proffen aanraden voor 1ste bachelor. En als je je niet kunt inhouden, kan je al eens kijken wat voor spulletjes 2de bach allemaal met zich meebrengt. Je bestelde spullen kan je dan enkele weken later ophalen tijdens een verkoopmoment in onze Perma. Jezelf nog een beetje inhouden met online shoppen is dus de boodschap.

Heb je nog vraagjes, onzekerheden of heb je nood aan een gezellig gesprek met de VGK cursusjes, kan je mailen naar cursus@vgk.be. Berichtjes via messenger of facebook kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Wij kijken er al enorm naar uit!
Groetjes

Nerea en Manou