Facebook Schild Profile Picture 2

Beste studenten geneeskunde en sympathisanten,

Of misschien beter: beste VGK'er. Want de VGK of de Vlaamse Geneeskundige Kring is de studentenkring die ALLE studenten geneeskunde te Gent samenbrengt. Op 10 november 1921 zag onze kring het daglicht onder de naam 'Vlaamsche Geneeskundige en Natuurwetenschappelijke Faculteitskring'. In 1936 werd hij omgedoopt tot de 'Vlaamse Geneeskundige Kring'. Onze clubkleuren zijn paars en zwart en het clublied is 'Les VĂ©roles', een traditioneel lied onder studenten geneeskunde.

Dit jaar bestaat ons praesidium uit 24 praesidiumleden. Deze mensen steken al hun vrije tijd en energie in de VGK om jullie een schitterend jaar te bezorgen. Zij vormen samen het bestuur van de VGK. Zij komen samen nog voor het jaar begint om jullie cursuspakketjes samen te stellen, de welkomstpakketten te maken, activiteiten te bespreken en te organiseren en nog zoveel meer!

Onze clubavonden zullen telkens weer doorgaan op maandagavond. Elke week is dit wel iets anders! Een keertje geven wij gratis vaten zodat jullie portemonnee wat langer meegaat die week, een andere keer is het een heus feest en voor de studenten die het graag wat rustiger aandoen zijn er kaartavonden of boardgame avonden, voor elk wat wils dus!

Enkel feesten, drinken en studeren? Neen natuurlijk niet! Ook op sportief gebied wil da VGK haar mannetje staan. Een heel jaar door kunnen jullie bij onze sports terecht voor tal van activiteiten zodat jullie heilige lichaam ook wat in vorm blijft tussen al die studentenactiviteiten door.
Ook op cultureel vlak draagt de VGK haar steentje bij. Een culutuuraspect is voor vele studenten tegenwoordig een must. Samen een museum bezoeken, een opera, een ballet, bandoptredens? Het kan bij ons allemaal!

Ut vivat, crescat et floreat VGK!

Joran
Praeses 2017 - 2018
Vlaamse Geneeskundige Kring

Stuur een bericht!