Facebook Schild Profile Picture 2

Beste studenten geneeskunde en sympathisanten

Of misschien beter: beste VGK'er. Want de VGK of de Vlaamse Geneeskundige Kring is de studentenkring van alle studenten geneeskunde aan de universiteit van Gent. Het was een herfstdag in het jaar 1921, 10 november meer bepaald, waarop onze kring leven werd ingeblazen onder de naam 'Vlaamsche Geneeskundige en Natuurwetenschappelijke Faculteitskring'. In 1936 kreeg de vereniging de naam zoals we hem nu kennen, de 'Vlaamse Geneeskundige Kring'. De kring is te herkennen aan zijn paars en zwarte kleuren en zijn clublied 'Les VĂ©roles', het traditioneel studentenlied der geneeskunde.

Ons praesidium bestaat dit jaar uit 24 praesidiumleden. Deze verantwoordelijken leggen zich dag in dag uit toe op een bepaald aspect van de studententijd en steken bloed, zweet en tranen in hun activiteiten om je een academiejaar van jewelste te bezorgen. Zij vormen het bestuur van de Vlaamse Geneeskundige Kring. Nog voor het jaar begonnen is, komen we reeds samen om de cursuspakketjes samen te stellen, de welkomstpakketten te maken, activiteiten te bespreken en te organiseren en nog zoveel meer!

De zekerheid in de week, is de clubavond op maandagavond. Hierin zijn de mogelijkheden oneindig! Kom gerust langs om de week goed in te zetten, om een praatje te maken en een pintje te drinken of om een dansje te placeren. Iedere week kan je iets anders verwachten! De ene keer gaat het dak er volledig af op zijn VGK's, de andere keer houden we het comfy, gezellig en chill met een potje kaarten of een boardgame.

Studentenvereniging equals enkel feesten, drinken en studeren? Helemaal niet! Ook op sportief gebied is de VGK present. Een heel jaar door staan onze sportverantwoordelijken paraat om jullie heilige lichaam in vorm te houden!

Cultuur is tegenwoordig hot en niet meer weg te denken waardoor dit zeker niet kan ontbreken in het aanbod der VGK. Samen een tentoonstelling bezoeken, een ballet bijwonen of op cultuurreis gaan? Alles kan en alles mag!

Dit alles onder het motto, if you can dream it, VGK can do it!

Ut vivat, crescat, floreatque VGK!

Joran
Praeses 2017 - 2018
Vlaamse Geneeskundige Kring

Praeses@vgk.be