Sport

De zwemmarathon is van ons! '18-'19

Beste sporters (in spe),

Eerst en vooral, proficiat! Proficiat dat je de moeite neemt om hier eens een kijkje te komen nemen. Je hebt zojuist al je eerste stapjes gezet richting sportman/sportvrouw van het jaar! Wij als VGK sport zijn er voor de echte sportfanaten onder ons, de mensen die wel eens nieuwsgierig zijn naar andere soorten sporten alsook de iets minder sportief-gerichten onder ons. We voorzien voor ieder wat wils!

Zoals algemeen geweten is studeren in Gent niet meteen de gezondste bezigheid die er bestaat (wel de plezantste daarentegen). De julientjes en pintjes vliegen ons om de oren en voor je het goed en wel beseft, bereikt het getal op de weegschaal ongekende hoogtes.

Wij, geneeskundestudenten, staan echter gekend in heel Gent om ons fantastisch uiterlijk. Om dit te behouden bieden wij jullie een reeks fantastische activiteiten aan! Doorheen het jaar organiseert het FK één grote competitie tussen alle verenigingen: het IFK (interfacultair kampioenschap). In sporten zoals voetbal, basketbal, zwemmen, volleybal, judo... strijden we om de eerste plaats. De olympische gedachte geldt echter hier eveneens: meedoen is belangrijker dan winnen! Hiernaast is er ook nog het IFT (interfacultair toernooi), dit is 1 dag (24 oktober) waarop we in talloze sporten strijden tegen andere verenigingen. Dit zowel in ploegsporten als individueel. Op deze studentikoze dag bekampen de verschillende praesidia elkaar eveneens!

13054996 1797154653840934 1890897543608286221 O

We organiseren ook zelf enkele activeiten, zoals archery tag, muurklimmen, zwemfestijn, voetbalcompetitie binnen de geneeskunde, start to run, initiatie van bv paaldansen... Stuk voor stuk pareltjes van activiteiten!

Ons sportief hoogtepunt bereiken we in de lesvrije week op onze legendarische SKIREIS! We trekken de bergen in waar we overdag naar hartelust kunnen skiën of snowboarden, om daarna een frisse pint (waarschijnlijk meer dan één) te benuttigen. Met de VGK krijg je talloze voordelen: gratis drank, een cantus, gepersonaliseerde T-shirts… maar natuurlijk vooral vriendschappen en herinneringen voor het leven!

Ons sportjaar sluiten we af met het mooiste studentenevenement van Gent: de 12-urenloop! Hierin lopen we 12 uren de ziel uit ons lijf in één gigantische estafette, aangemoedigd door honderden enthousiastelingen!

Indien jullie nog vragen moesten hebben of jullie willen je nog inschrijven voor een sportactiviteit, aarzel dan niet om ons te contacteren! (via onze facebookpagina: VGK SPORT of via ons e-mailadres: sport@vgk.be)

Sportieve groeten,

Arthur Vermeulen, Mauro Van den Ende & Antoon Besard
Sportpraesessen VGK 2019-2020