Congress

Op 28 maart 2020 zou de eerste editie van het Medical Congress VGK zijn doorgegaan. Door COVID-19 zijn deze plannen echter gewijzigd. Momenteel wachten wij zelf nog af om te zien hoe de huidige situatie evolueert om een nieuwe datum te prikken.

Met het congres willen wij de studenten geneeskunde aan onze faculteit, maar ook studenten daarbuiten, kennis laten maken met allerlei interessante onderwerpen en thema’s die binnen de opleiding vaak onderbelicht zijn. De bedoeling is om er een boeiende en interessante dag van te maken die de kennis en kijk op de medische wereld doen verruimen. We richten ons niet enkel op studenten want ook proffen, artsen in opleiding, afgestuurde artsen als andere professionals binnen de sector zijn meer dan welkom. Ook voor hen kan dit een uiterst interessante dag worden aangezien we met het congres ook als doel hebben om mensen en bedrijven samen te brengen waardoor een ideale plaats ontstaat om te netwerken.

De aankomende editie staat volledig in het teken van Innovation. We zullen het onder andere hebben over robotchirurgie, 3D printing binnen de geneeskunde, nanotechnologie en nog veel meer. Doorheen de dag laten we verschillende wetenschappers, professoren en actoren uit de bedrijfswereld aan het woord. Naast de verschillende lezingen wordt er ook een beurs georganiseerd met verschillende infostandjes. Hier kunnen bedrijven en organisaties hun nieuwste producten en projecten voorstellen.

Wij zijn ook steeds op zoek naar sprekers en bedrijven die op het congres aanwezig willen zijn. Daarnaast is dit alles niet mogelijk zonder de nodige ondersteuning. Heeft u dus interesse in een samenwerking, aarzel dan niet om contact op te nemen. Dit is mogelijk via [email protected].

Hopelijk tot snel met een update over ons congres!

Development 2020-2021

Zara Bevernage

Onze evenementen