Congress

Dit jaar pakken we ook uit met de eerste editie van ons ‘Medical Congress VGK’. Tijdens het congres willen we de studenten geneeskunde aan onze faculteit, maar ook daarbuiten, kennis laten maken met allerlei interessante onderwerpen en thema’s die binnen de opleiding vaak onderbelicht zijn. De bedoeling is om er een boeiende en interessante dag van te maken die de kennis en kijk op de medische wereld doen verruimen. We richten ons niet enkel op studenten want ook proffen, artsen in opleiding, afgestuurde artsen als andere professionals binnen de sector zijn meer dan welkom. Ook voor hen kan dit een uiterst interessante dag worden aangezien we met het congres ook als doel hebben om mensen en bedrijven samen te brengen waardoor een ideale plaats ontstaat om te netwerken.

De eerste editie op 28 maart 2020 staat volledig in het teken van Innovation. We zullen het onder andere hebben over robotchirurgie, 3D printing binnen de geneeskunde, nanotechnologie en nog veel meer. Doorheen de dag laten we verschillende wetenschappers, professoren en actoren uit de bedrijfswereld aan het woord. Naast de verschillende lezingen wordt er ook een beurs georganiseerd met verschillende infostandjes. Hier kunnen bedrijven en organisaties hun nieuwste producten en projecten voorstellen.

Medical Congress VGK 2020 gaat door in de gebouwen van de faculteit Economie en Bedrijfskunde, Tweekerkenstraat 2 te Gent. Concreet verloopt de dag als volgt: de deuren openen om 9.30 uur voor het publiek. De openingsspeech start om 10 uur waarna ook de beurs opent. Daarna volgen enkele lezingen rond het thema Innovation. Over de middag wordt een lunch voorzien om daarna verder te gaan met nog enkele lezingen en een mogelijks bezoek aan de beurs. Omstreeks 17 uur eindigen we met een receptie voor alle aanwezigen. Deze receptie is de ideale gelegenheid om bij te praten over de dag en om verdere contacten te leggen met de aanwezigen.

Op dit moment zijn we nog volop op zoek naar sprekers en bedrijven die op het congres aanwezig willen zijn. Daarnaast is dit alles niet mogelijk zonder de nodige ondersteuning. Heeft u dus interesse in een samenwerking, aarzel dan niet om contact op te nemen. Dit is mogelijk via [email protected].

Ik heb er alvast zin in en ik hoop jullie talrijk te zien op 28 maart!

Development 2019-2020

Zara Bevernage

Onze evenementen