FAQ

Waarom zou ik lid worden?
Omdat je dankzij de VGK lidkaart vele voordelen ondervindt. Je krijgt onder andere korting bij vele handelszaken, op tickets van VGK feestjes en ook op al je handboeken & cursussen.
Wat is de drive?
Na elk afgelopen examen wordt een link in de jaargroep op facebook geplaatst waar alle medestudenten kunnen helpen het examen te reconstrueren. De drive is toegankelijk voor iedereen en hier kunnen alle gereconstrueerde examens of taken van de afgelopen jaren worden teruggevonden.
Wat is de ABC lijst van swop?
Elk jaar stelt SWOP een ABC-boekenlijst samen. Hier vind je alle handboeken en syllabi die je per jaar nodig hebt. Elk boek heeft ook een code gekregen: A-boeken zijn nodig om te slagen voor het vak en B-boeken zijn niet noodzakelijk maar bevatten wel aanvullende en verduidelijkende informatie. Tenslotte zijn er nog de C-boeken, deze zijn er voor de studenten die zich graag wat meer verdiepen in een bepaald onderwerp en zijn zeker niet nodig om te slagen voor je examens.
Zijn de clubavonden voor iedereen?
Jazeker! Gedoopt of niet, op onze clubavonden hopen wij een zo groot mogelijk publiek te betrekken met onze steeds originele thema’s. Dit is open voor alle geneeskundestudenten en sympathisanten.
Zijn de activiteiten voor iedereen?
De meeste activiteiten zijn voor geneeskunde studenten en sympathisanten open. Dit houdt onder andere de clubavonden, de openingsfuif, het galabal en nog veel meer in. Sommige activiteiten zijn enkel toegankelijk voor geneeskunde studenten. Hieronder vallen de sportactiviteiten waar VGK gaat strijden tegen een andere kring (zoals op het IFT) en het jaarvoetbaltoernooi. De cantussen zijn voorbehouden voor gedoopten only.
Waar is de perma?
De perma is in de kelder van B3 in het UZ Gent (-1B3) terug te vinden. De perma is het praesidiumlokaal van de VGK waar onder andere de boekenverkoop en ticketverkopen georganiseerd worden.
Moet je gedoopt zijn voor in het praesidium te zitten?
Neen! Elke geneeskunde student kan zich kandidaat stellen voor de verkiezingen op het einde van het academiejaar. De gehele faculteit Geneeskunde kan dan stemmen op zijn/haar favoriet voor de functie in kwestie.
Wat is een jaarpraesidium?
Zij vervullen gelijkaardige functies als het groot praesidium, maar dan specifiek voor je eigen jaar.