Sport

Beste sporters (in spe),

Allereerst, proficiat met het slagen voor het toelatingsexamen! We verwelkomen je hierbij op onze nieuwe sportpagina. Door hier eens snel door te scrollen zal je zien dat er je een sportief academiejaar te wachten staat! Wij gaan er dit jaar voor zorgen dat je je (nog) vrije avonden nuttig kan volplannen met gezellige sportactiviteiten. Want wat is er nu beter dan een avondje samen sporten om er die o zó lekkere pintjes, rougekes en julientjes af te zweten? Niets dus!

Binnen de geneeskunde is het niet enkel belangrijk om goed te kunnen studeren en hoge punten te halen. Om er een oud (en licht afgezaagd) gezegde bij te halen: ‘Mens sana in corpore sano!’ of ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam!’, wij zullen alvast zorgen voor dat gezond lichaam!

Nu even concreet: wat is er dit jaar allemaal te doen?

Wel, veel! Om te beginnen organiseren we elke week enkele trainingen die eventueel worden aangevuld met initiaties, maar daarover later meer! Wekelijks (of toch bijna) organiseren we voor jullie een looptraining (VGK-loopt) en een zwemtraining (VGK-zwemt). Deze trainingen zijn open voor iedereen die zin heeft om gezellig samen met medestudenten wat te sporten. De trainingen worden afgewerkt op eigen niveau, dus ook de beginnende sporters zijn zeker welkom! VGK-loopt gaat meestal door op maandag en VGK-zwemt meestal op dinsdag, maar de specifieke data zullen wekelijks in jullie fb-groep verschijnen.

Verder nemen we ook wekelijks deel aan het IFK (InterFacultair Kampioenschap) dat wordt georganiseerd door het FK (FaculteitenKonvent). Gedurende dit toernooi worden wekelijks wedstrijden in verschillende sportdisciplines (lopen, voetbal, volleybal) gehouden waarin verschillende studentenkringen strijden om de meeste punten. Deze punten worden gedurende het hele academiejaar bijgehouden en zo wordt op het einde van het tweede semester de kampioen bekend! Ons motto luidt ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’, maar toch zijn we als sportteam dit jaar heel ambitieus en hopen we toch een podiumplaats te grijpen! Daarvoor hebben we jou nodig want we zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste sporters EN supporters!

Naast het IFK wordt door het FK ook het IFT (InterFacultair Toernooi) georganiseerd. Op deze dag passeren bijna alle sporten de revue en worden opnieuw punten verzameld waarbij dan op het einde van de dag één kring tot kampioen wordt gekroond!

Bovendien organiseren we op woensdag 13 oktober het Jaarvoetbaltoernooi der geneeskunde waarin de verschillende jaren tegen elkaar spelen voor een gratis vat! Kom zeker je jaar aanmoedigen en genieten van de verse hamburgers of frisse pintjes!

En wat was dat daar nu weer over die initiaties? Gedurende het semester organiseren we ook enkele proeflessen, dit in verschillende sporten! Denk aan activiteiten zoals kajak, muurklimmen, waterpolo, swing, boksen, … Moest je zelf nog leuke ideeën hebben mag je ons die altijd laten weten! Stuur ons een berichtje/mailtje of spreek ons eens aan!

Het sportief hoogtepunt van het jaar plannen we in de lesvrije week namelijk onze legendarische SKIREIS! We trekken dit jaar naar Risoul (daar zo in les Hautes-Alpes, met al die sneeuw). Je kan overdag naar hartenlust skiën en snowboarden om achteraf te genieten van een lekkere, frisse pint op de après-ski. Met de VGK krijg je ook talloze extra’s: gratis drank, gepersonaliseerde gadgets, extra activiteiten (cantus, BBQ), … Uiteraard zal je aan deze reis ook geweldige vriendschappen en herinneringen overhouden! Voel je het al kriebelen? Kom dan zeker even langs op onze info-clubavond in café De Karper of schrijf je in via onze link (zie Facebookpagina)!

Ons sportjaar sluiten we af met een van de mooiste student events van het jaar: de 12-urenloop! Hier is het de bedoeling om gedurende 12 uur zoveel mogelijk rondjes te lopen in één gigantische estafette. Je wordt hierbij aangemoedigd door honderden enthousiaste medestudenten. Ook vallen er hierbij prijzen te winnen voor de lopers! Niet echt zo’n loper/loopster? Geen probleem! Kom je favoriete kring naar de overwinning brullen en geniet ondertussen van de randanimatie.

Wat nu met dat coronavirus?
Veel van bovenstaande activiteiten (IFK, IFT, 12-urenloop) zijn onder voorbehoud. Alle activiteiten (indien ze mogen doorgaan) zullen tijdig door ons gecommuniceerd worden met de daarbij horende veiligheidsprotocollen (mondmaskers, social-distancing, …). De wekelijkse VGK-loopt en VGK-zwemt sessies en de initiaties zullen (hoogstwaarschijnlijk) doorgaan met respect voor de geldende veiligheidsregels van de sportsector, deze zullen eveneens ook steeds duidelijk gecommuniceerd worden.

Indien je nog vragen hebt of je je nog wilt inschrijven voor een sportactiviteit, aarzel dan niet om ons te contacteren! (Via onze facebookpagina: VGK SPORT, via ons e-mailadres: [email protected] of spreek ons eens aan!)

Sportieve groetjes en hopelijk tot snel!

Brecht Decuyper, Louis Detremmerie en Liene Segers

Sportpraesessen VGK 2021-2022

Onze evenementen