Sport

Beste sporters (in spe),

Om te beginnen, proficiat! Door een kijkje te nemen op deze sportpagina kan je er zeker van zijn dat je een uitermate sportief academiejaar tegemoet gaat! Wij gaan er namelijk voor zorgen dat die onnuttige avonden van niets doen in je luie zetel omgezet worden in sportieve, weliswaar vermoeiende, maar oh zo voldoening gevende avonden!

Binnen de geneeskunde is het niet enkel belangrijk om goed te kunnen studeren en hoge punten te halen. Om er een oud (en licht afgezaagd) gezegde bij te halen: ‘Mens sana in corpore sano!’ Bovendien kan het nooit kwaad om die julientjes of die pintjes er eens goed uit te zweten! 

Nu even concreet: wat is er allemaal te doen? 

Wel, veel! Allereerst nemen wij elke week deel aan het IFK (Interfacultair Kampioenschap). Georganiseerd door het FaculteitenKonvent (FK) doen wij mee aan allerlei sporten, op ieder zijn/haar niveau. Denk maar aan voetbal, basketbal, zwemmen, volleybal, judo … Natuurlijk proberen wij dit graag zo goed mogelijk te doen, maar eveneens luidt ons motto ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’. Hiernaast is er ook nog het IFT (Interfacultair Toernooi) op 4 november waar op één dag zo goed als alle sporten eens passeren en er achteraf één kring tot winnaar van de dag wordt gekroond! Zelfs het praesidium krijgt hier haar kans om op een studentikoze manier tegen de andere kringen te strijden! 

Bovendien organiseren we zelf ook enkele activiteiten, zoals archery tag, muurklimmen, het jaarvoetbaltoernooi der geneeskunde, start to run, initiatie paaldansen of swingen… Voor ieder wat wils! We staan ook open voor suggesties!

Ons sportief hoogtepunt bereiken we in de lesvrije week op onze legendarische SKIREIS! We trekken de bergen in waar we overdag naar hartelust kunnen skiën of snowboarden om daarna een frisse pint op de après-ski te nuttigen. Met de VGK krijg je talloze voordelen: gratis drank, een cantus, gepersonaliseerde goodie … maar natuurlijk vooral vriendschappen en herinneringen voor het leven! Ben je hierin geïnteresseerd kom dan zeker langs op onze info-avond in Café De Karper of schrijf je in via onze online link (zie Facebookpagina).

Ons sportjaar sluiten we af met het mooiste studentenevenement van Gent: de 12-urenloop! Hierin lopen we 12 uren de ziel uit ons lijf in één gigantische estafette, aangemoedigd door honderden enthousiastelingen! Naast het lopen is er altijd genoeg randanimatie voorzien zodat je je zeker niet kunt vervelen!

Indien jullie nog vragen moesten hebben of jullie je nog willen inschrijven voor een sportactiviteit, aarzel dan niet om ons te contacteren! (via onze facebookpagina: VGK SPORT of via ons e-mailadres: [email protected])

Sportieve groetjes en hopelijk tot snel!

Arthur Vermeulen, Mauro Van den Ende & Antoon Besard

Sportpraesessen VGK 2019-2020

Onze evenementen