Sport

Beste geneeskundestudenten, topatleten en supporters

 

Welkom op onze sportpagina! Op deze pagina geven we graag kort wat info over wat er dit jaar allemaal op de sportkalender staat. Heb je zin om even de lessen te vergeten, talrijke nieuwe vrienden te maken, of al die pintjes van de avond ervoor uit te zweten, dan ben je bij VGK sport aan het juiste adres! 

Binnen de geneeskunde is het niet enkel belangrijk om goed te kunnen studeren en hoge punten te halen. Om er een oud (en licht afgezaagd) gezegde bij te halen: ‘Mens sana in corpore sano!’ of ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam!’. Wij zullen alvast zorgen voor dat gezond lichaam! 

Nu even concreet: wat staat er dit jaar allemaal op de planning? 

Wel, veel! Om te beginnen organiseren we elke week een tweetal trainingen die eventueel worden aangevuld met initiaties, maar daarover later meer! Wekelijks (of toch bijna) organiseren we voor jullie een looptraining (VGK loopt) en een zwemtraining (VGK zwemt). Deze trainingen zijn open voor iedereen die zin heeft om gezellig samen met medestudenten wat te sporten. De trainingen worden afgewerkt op eigen niveau, dus ook de beginnende sporters zijn zeker welkom! VGK loopt en VGK zwemt vinden beiden plaats op maandag. De specifieke data en uren en eventuele wijzigingen zullen wekelijks in jullie jaargroep op Facebook verschijnen! 

Verder nemen we ook wekelijks deel aan het IFK (InterFacultair Kampioenschap) dat wordt georganiseerd door het FK (FaculteitenKonvent). Gedurende dit toernooi worden wekelijks wedstrijden in verschillende sportdisciplines (lopen, voetbal, volleybal…) gehouden waarin verschillende studentenkringen strijden om de meeste punten. Deze punten worden gedurende het hele academiejaar bijgehouden en zo wordt op het einde van het tweede semester de kampioen bekend! Ons motto luidt ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’, maar toch zijn we als sportteam dit jaar heel ambitieus en hopen we toch een podiumplaats te grijpen! Daarvoor hebben we jou nodig want we zijn steeds op zoek naar enthousiaste sporters EN supporters! 

Als je dus een bepaalde sport beoefend/beoefend hebt, mag je ons altijd contacteren via messenger of mail! De sporten die aan bod komen, zijn: 

  • Voetbal 
  • Minivoetbal 
  • Basketbal 
  • Volleybal 
  • Tafeltennis 
  • Badminton 
  • Hockey 
  • Judo 
  • 5km-loop  
  • Zwemmen 

Elke sport wordt afzonderlijk gespeeld bij de jongens en de meisjes. 

Naast het IFK wordt door het FK ook het IFT (InterFacultair Toernooi) georganiseerd. Op deze dag passeren bijna alle sporten de revue en worden opnieuw punten verzameld waarbij dan op het einde van de dag één kring tot kampioen wordt gekroond! Dit valt dit jaar op 6 november 2023.  

Daarnaast organiseert het FK jaarlijks een pittige zwemmarathon. Dit is een drie uur durende estafette waarbij dat de verenigingen het tegen elkaar opnemen. 

Kan jij goed zwemmen en wil jij de VGK dit jaar naar een podiumplaats helpen? Dan is dit evenement zeker iets voor jou!! 

Bovendien organiseren we op dinsdag 31 oktober het Jaarvoetbaltoernooi der geneeskunde waarin de verschillende jaren tegen elkaar spelen voor een gratis vat! Kom zeker je jaar aanmoedigen en genieten van de verse hamburgers en de frisse pintjes! 

Verder gaat op woensdag 11 oktober ook ons VGK padeltoernooi door! Hier kan je het met jouw bestie opnemen tegen de andere duo’s om te strijden voor de overwinning! Er worden mooie prijsjes voorzien voor de winnaars en er is ook een zuipbeker voor duo’s die niet echt voor het padelgebeuren in de wieg zijn gelegd! 

En wat was dat daar nu weer over die initiaties? Gedurende het semester organiseren we ook enkele proeflessen, dit in verschillende sporten! Denk aan activiteiten zoals kajak, muurklimmen, waterpolo, swing, boksen, … Moest je zelf nog leuke ideeën hebben mag je ons die altijd laten weten! Stuur ons een berichtje/mailtje of spreek ons eens aan! 

Het sportief hoogtepunt van het jaar plannen we in de lesvrije week namelijk onze legendarische SKIREIS! De bestemming van de skireis zal binnenkort bekend gemaakt worden, maar we kunnen je alvast beloven dat het een klepper van een bestemming is! Je kan overdag naar hartenlust skiën en snowboarden om achteraf te genieten van een lekkere, frisse pint op de après-ski. Met de VGK krijg je ook talloze extra’s: gratis drank, gepersonaliseerde gadgets, extra activiteiten, … Uiteraard zal je aan deze reis ook geweldige vriendschappen en herinneringen overhouden! Voel je het al kriebelen? Kom dan zeker even langs op onze info-clubavond in café De Karper! Die zal plaatsvinden in oktober en wordt via Facebook gecommuniceerd. 

Ons sportjaar sluiten we af met een van de mooiste studentevents van het jaar: de 12-urenloop! Hier is het de bedoeling om gedurende 12 uur zoveel mogelijk rondjes te lopen in één gigantische estafette. Je wordt hierbij aangemoedigd door honderden enthousiaste medestudenten. Ook vallen er hierbij prijzen te winnen voor de lopers! Niet echt zo’n loper/loopster? Geen probleem! Kom je favoriete kring naar de overwinning brullen en geniet ondertussen van de randanimatie. 

Ons bereiken kan altijd via messenger (facebookpagina VGK Sport), mail ([email protected]) of spreek ons gerust aan wanneer je ons tegenkomt op het UZ of op een VGK-activiteit! 

We hopen van harte om jullie te zien op één van onze activiteiten!

 

Met sportieve groetjes 

Lars Bogaert, Tristan Decamps, Darya Mastsiapan 

VGK sports ’23-‘24

Onze evenementen