Vlaamse Geneeskundige Kring

Welkom!

Beste geneeskundestudenten en sympathisanten

Welkom op de website van de Vlaamse Geneeskundige Kring! Dé kring voor en door de geneeskundestudenten aan de Universiteit Gent.

Sinds 10 november 1921 stonden wij in gent bekend onder de naam ‘Vlaamse Geneeskundige en Natuurweteschappelijke Faculteitskring’. Deze naam veranderde in 1936 naar onze huidige. Onze kleuren zijn paars en zwart, de ware kleuren van ons hart.

Ten eerste willen wij graag onze nieuwe eerste-bachelorstudenten verwelkomen! Jullie staan voor een nieuw hoofdstuk in jullie leven, het studentenleven van gent. Sommigen hebben dit misschien al verkend en komen uit een andere richting naar geneeskunde. Hoe dan ook zijn jullie allemaal heel welkom bij ons en leren wij jullie graag verder kennen. Neem zeker en vast al eens een kijkje op de speciaal voorziene pagina voor jullie, ‘Eerste Bachelor’ Jullie vragen zich waarschijnlijk nog veel af, maar hieronder een korte samenvatting over ons.

De VGK is een studentenfamilie voor en door studente geneeskunde, of als sommige mensen zouden zeggen ‘de toekomst’. Wij zijn er voor jullie en ons doel is om jullie zo’n aangenaam mogelijke ervaring te geven, zowel in jullie opleiding als in jullie studentenleven. Indien jullie meer willen weten over onze werking en activiteiten, kijk dan zeker eens rond op deze site!

Het praesidium is het organisatorisch orgaan in de VGK. Wij organiseren voor jullie een heel scala aan activiteiten, begeleiden jullie in jullie opleiding en nog veel meer. Dit academiejaar telt ons Praesidium 27 leden. Één voor één zijn wij verantwoordelijk voor een bepaald aspect van de vereniging. Van lang voor het academiejaar begint zetten we ons allemaal in om jullie zo’n goed mogelijk academiejaar te laten beleven. Hopelijk zal dat dit jaar dan ook weer mogelijk zijn, liefst in een corona-vrij jaar!

De VGK is intussen al 100 jaar! Dit willen we absoluut niet laten voorbijgaan en daarom vieren we dit jaar ons 100 JARIG LUSTRUM! Hierin willen we onze afgelopen 100 jaar vieren. We zullen dit vooral vieren in onze lustrumweek in het 1e semester. Hierin zal ons lustrumcomité een breed scala aan activiteiten organiseren om onze verjaardag te vieren. Daarnaast vieren we ons lustrum gedurende heel het jaar door elke activiteit extra speciaal te maken. We zien het enorm zitten om dit met jullie allen te vieren en hopen er een spetterend lustrumjaar van te maken!

We heten jullie dus allen welkom op al onze activiteiten, van cultuur tot feest, van sport tot clubavond. We zijn enorm enthousiast om jullie allen beter te leren kennen!

Tot volgend academiejaar, dat het een prachtig 100e jaar van de VGK mag worden!!

Ut vivat, crescat et floreat VGK!

Manu Huyghe
Praeses 2021-2022

En

Charlotte Fonteyne
Vice-Praeses 2022

Vlaamse Geneeskundige Kring

[email protected]