Vlaamse Geneeskundige Kring

Beste geneeskundestudenten en sympathisanten

Welkom op de website van de Vlaamse Geneeskundige Kring! Dé kring voor en door de geneeskundestudenten aan de Universiteit Gent.

Sinds 10 november 1921 stonden wij in Gent bekend onder de naam ‘Vlaamse Geneeskundige en Natuurwetenschappelijke Faculteitskring’. Deze naam veranderde in 1936 naar onze huidige naam. Onze kleuren zijn paars en zwart, de ware kleuren van ons hart.

Ten eerste willen wij graag onze nieuwe eerste-bachelorstudenten verwelkomen! Jullie staan voor een nieuw hoofdstuk in jullie leven, het studentenleven van Gent. Sommigen onder jullie hebben dit misschien al verkend en komen uit een andere richting naar geneeskunde. Hoe dan ook zijn jullie allemaal heel welkom bij ons en leren wij jullie graag verder kennen. Neem zeker en vast al eens een kijkje op de speciaal voorziene pagina voor jullie, ‘Eerste Bachelor’. Jullie vragen zich waarschijnlijk nog veel af, maar hieronder een korte samenvatting over ons.

De VGK is een studentenfamilie voor en door studenten geneeskunde. Wij zijn er voor jullie en ons doel is om jullie zo’n aangenaam mogelijke ervaring te geven, zowel in jullie opleiding als in jullie studentenleven. Indien jullie meer willen weten over onze werking en activiteiten, kijk dan zeker eens rond op deze site!

Het Praesidium is het organisatorisch orgaan in de VGK. Wij organiseren voor jullie een heel scala aan activiteiten, begeleiden jullie in jullie opleiding en nog veel meer. Dit academiejaar telt ons Praesidium 26 leden. Eén voor één zijn wij verantwoordelijk voor een bepaald aspect van de vereniging. Lang voor het academiejaar begint, zetten we ons allemaal in om jullie zo’n goed mogelijk academiejaar te laten beleven.

De VGK is intussen al 102 jaar! Als Praeses, Vice-Praeses en namens het voltallige Praesidium zien we het volledig zitten om deze nieuwe eeuw goed in te zetten! We heten jullie dus allen welkom op al onze activiteiten, van cultuur tot feest, van sport tot clubavond. We zijn enorm enthousiast om jullie allen beter te leren kennen!

Tot volgend academiejaar en dat het een prachtig 102e jaar van de VGK mag worden!!!

Ut vivat, crescat et floreat VGK!

Victor Callens
Praeses 2023-2024
[email protected]

&

Sophie Reddingius
Vice-Praeses 2023-2024
[email protected]

Vlaamse Geneeskundige Kring