Vlaamse Geneeskundige Kring

Welkom!

Beste geneeskundestudenten, oud-studenten en sympathisanten

Welkom op de website van de Vlaamse Geneeskundige Kring! Dé kring voor en door de geneeskundestudenten aan de Universiteit Gent.

We bestaan reeds sinds 10 november 1921. Indertijd opgericht als ‘Vlaamse Geneeskundige en Natuurwetenschappelijke Faculteitskring’ en sinds 1936 gekend onder onze huidige naam. Herkennen kun je ons aan onze prachtige paarse en zwarte kleuren. Als je even de rekensom maakt zul je al snel doorhebben dat we dit jaar onze 99ste verjaardag vieren, iets waar we dan ook apentrots op zijn.

In het bijzonder willen we graag de nieuwe eerste-bachelorstudenten, onze toekomst, verwelkomen! Voor velen onder jullie zal Gent en het studentenleven nieuw zijn. Anderen zullen al wat studentenervaring opgedaan hebben voor ze de ommekeer richting geneeskunde maakten. Wie jullie ook zijn, we kunnen niet wachten jullie te verwelkomen en te leren kennen. Ongetwijfeld vragen jullie je nu ook af wie wij zijn. Wie zijn die studenten die berichtjes in de Facebookgroep plaatsen? En wie zit in dat zogenaamde Praesidium? Wat is VGK precies en wat kunnen wij voor jou betekenen?

De VGK is een studentenfamilie voor en door studenten geneeskunde. We zijn er om jullie op alle vlakken te helpen. In het bijzonder staan de Vice-praeses Céline en de PR-intern Charlotte steeds voor jullie klaar. Ontdek meer over de werking, activiteiten en alles wat we te bieden hebben hier op onze site. Zijn jullie nieuw? Neem dan zeker een kijkje op de speciaal voorziene pagina voor ‘Eerste Bachelor’.

In het huidige academiejaar 2020-2021 telt ons Praesidium 26 leden. Dit zijn stuk voor stuk geëngageerde studenten, elk verantwoordelijk voor een bepaald aspect van de werking van de VGK. Samen geven ze ook dit jaar weer het beste van zichzelf om te verzekeren dat jullie maximaal van jullie studententijd kunnen genieten. Lang voor jullie terug aan een nieuw semester beginnen zijn zij al druk in de weer om toekomstige activiteiten te organiseren, cursus- en welkomstpakketten te voorzien én dit alles om ook in deze speciale tijden voor jullie klaar te staan.

Wat komend jaar zal betekenen voor de studenten, dat kan jammer genoeg nog niemand écht voorspellen. Wel kunnen we jullie beloven dat we er alles aan doen om jullie ook dit jaar VGK-waardig te maken.

VGK is de afgelopen jaren veel gegroeid. Zo werden we niet zo lang geleden een echte VZW en bieden we dit jaar de online webshop aan voor alle studenten. Ook doen we het steeds beter, zowel op vlak van sportieve prestaties als via een uitgebreid cultuur-activiteiten aanbod. Onze feestjes en clubavonds behoren toch de meest legendarische van Gent en onze bruisende samenwerking met BeMSA en SWOP zorgt voor een ruim en uniek studentenlandschap voor élke student uit de richting geneeskunde.

We geloven in een studentensfeer waar iedereen zich ten alle tijden welkom voelt en streven hier dan ook elke dag naar, allemaal samen.

Tenslotte nodigen we jullie graag uit op al onze activiteiten, van cultuur tot feest, van sport tot clubavond. We zijn er weer, onder unieke omstandigheden maar deste enthousiaster, voor jullie!

Tot snel, dat het opnieuw een prachtig VGK-jaar mag worden!

Ut vivat, crescat et floreat VGK!

Céline Speybroeck
Vice-Praeses 2020-2021

en

Kobe Van Hove
Praeses 2020-2021

Vlaamse Geneeskundige Kring
[email protected]