Vlaamse Geneeskundige Kring

Welkom!

Beste geneeskundestudenten, oud-studenten en sympathisanten

Welkom op de website van de Vlaamse Geneeskundige Kring! Dé kring voor en door de geneeskundestudenten aan de Universiteit Gent sinds 10 november 1921. Indertijd opgericht als ‘Vlaamse Geneeskundige en Natuurwetenschappelijke Faculteitskring’, sinds 1936 gekend onder de huidige naam en zeer herkenbaar aan de paarse en zwarte kleuren, het traditionele geneeskundige studentenlied ‘Les Véroles’ en het meest enthousiaste praesidium van Gent!

In het bijzonder wil ik graag de nieuwe eerste bachelorstudenten, de toekomst, verwelkomen! Alles is nieuw, je eerste dagen, weken en zelfs maanden in Gent (en op het UZ) kunnen best wel druk en chaotisch zijn en je vraagt je af wie al die ouderejaars zijn in de facebookgroep die zichzelf praesidium noemen? Heel begrijpelijk! De VGK is er dan ook voor jullie en jullie kunnen steeds bij ons terecht! In het bijzonder staan Kimberly, de Vice-praeses en Marie, de PR-intern steeds voor jullie klaar. Bekijk zeker eens de speciaal voorziene pagina op de site voor ‘Eerste Bachelor’ waarop Marie jullie een korte inleiding geeft!

Voor het academiejaar 2019-2020 telt ons Praesidium 26 praesidiumleden, stuk voor stuk geëngageerde studenten die verantwoordelijk zijn voor een bepaald aspect binnen de werking van de VGK. Nog voordat het academiejaar begonnen is, worden toekomstige activiteiten georganiseerd en besproken, cursus- en welkomstpakketten gemaakt, sponsors aangesproken en zo veel meer. Gedurende het academiejaar blijven deze mensen steeds het beste van zichzelf geven om ervoor te zorgen dat elke geneeskundestudent het beste uit zijn of haar studententijd kan halen.

Academiejaar 2019-2020 is voor ons eveneens het eerste jaar als vzw. Op zich zullen jullie hier niet rechtstreeks iets van merken. De interne werking zal hierdoor echter wel een enorme boost krijgen waardoor wij onrechtstreeks veel beter aan de noden van de geneeskundestudent kunnen voldoen en wij jullie betere feestjes, cursusverkopen, sport- en cultuuractiviteiten kunnen aanbieden. Verder zal er veel meer gefocust worden op een goede samenwerking met SWOP en BeMSA om echt elke geneeskundestudent optimaal tegemoet te komen.

Uiteraard zijn wij nog steeds elke maandagavond te vinden in ons geliefde clubcafé Café de Karper. Iedereen is welkom op deze clubavonden om een pintje te drinken, helemaal los te gaan op de muziek of een gezellige babbel te hebben. Wanneer we ons niet in de Karper bevinden, kun je ons best bereiken in onze permanentie op het UZ, gebouw B3 op -1, op de verschillende feest-, sport- en cultuuractiviteiten of via mail. Via ons boekje, het Spiegelken, houden we jullie ook nog steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen onze opleiding!

Dat het opnieuw een prachtig VGK-jaar mag worden!

Ut vivat, crescat et floreat VGK!

Cornille Minnaert
Praeses 2019-2020
Vlaamse Geneeskundige Kring

[email protected]